Pretekli dogodek
12. okt. 2021 20:00

M.U.G. Trio

Premierna predstavitev novega albuma Mislec

Marko Brdnik, harmonika; Uroš Rakovec, kitara; Gašper Peršl, bobni

M.U.G. Trio v jesen vstopa z novo ploščo Mislec, ki je ravnokar izšla v digitalni obliki in kot gramofonska plošča. V inštrumentalnih skladbah se mešajo sodobni improvizirani in popularni glasbeni tokovi, ki jih plemenitijo vplivi klasične glasbe, klasičnega rocka in hip hopa. Glasbeni virtuozi na plošči Mislec skozi čezžanrsko zvočno potovanje premišljujejo o aktualnem družbenem dogajanju, kljub temu pa iz njihove polnokrvne glasbe vejeta tako dobrodošla svetloba in optimizem.

Marko Brdnik (harmonika), Uroš Rakovec (kitara) in Gašper Peršl (bobni) delujejo kot solisti, komorni in studijski glasbeniki. Vsak zase in včasih skupaj igrajo v različnih domačih in mednarodnih avant-rockerskih, jazz, etno-jazz in drugih že večkrat nagrajenih zasedbah ter ustvarjajo glasbo za gledališke in plesne predstave in filme. Brdnik in Rakovec sta uigrana glasbena naveza, katere ustvarjanje je leta 2016 dalo svojstveni zvok albumu z naslovom Leta, s katerim sta navdušila tako poslušalce kot kritike. Mojstrsko se izogneta stereotipom, kakršnih smo vajeni iz zasedb, v katerih imata osrednjo vlogo harmonika in kitara, njun prepoznavni zvok pa je z dodatkom Peršlovih bobov pridobil na dinamiki, s svojeglavo in stilsko neopredeljeno glasbeno govorico pa trio tako nagovarja širše, tudi mlajše občinstvo. 

 

V teh virtualnih časih je res poseben užitek izdelati nekaj oprijemljivega – to se nam zdi zelo pomembno. Borut Bučinel je ploščo oblikoval tako, da jo bo morda kupil tudi nekdo, ki doma nima gramofona,« poudarjajo glasbeniki. Z naslovnice njihove nove plošče nas opazuje okamneli mislec. 

Konec septembra objavljeni singel M.U.G. Tria Loviti sledi je napovedal izid nove plošče Mislec/Thinker, ki je 5. oktobra izšla pri Založbi Radia Študent v digitalni obliki in kot gramofonska plošča, sočasno s studijskim koncertom na Afterpartyju Radia Študent. V instrumentalnih skladbah se mešajo sodobni jazz, improvizirani in popularni glasbeni tokovi, ki jih žlahtnijo vplivi klasične glasbe, klasičnega rocka in hip hopa. Glasbeni virtuozi na plošči Mislec skozi čezžanrsko zvočno potovanje premišljujejo o aktualnem družbenem dogajanju, kljub temu pa njihovo polnokrvno glasbo prevevata tako dobrodošla svetloba in optimizem. 

Letna članska izkaznica Cankarjevi torki
Zagotovite si prihranek in klubske ugodnosti:
– 40-odstotni popust za koncerte Cankarjevih torkov
– rezervacijo vstopnice do petnajst minut pred koncertom, če obisk napoveste vsaj dan prej na E vstopnice@cd-cc.si
– 10-odstotni popust pri nakupu vstopnic za posamezne koncerte abonmaja Glasbe sveta in Jazz festivala Ljubljana
– žrebanje dobitnika brezplačnega kompleta vstopnic za Jazz festival Ljubljana

Cena članske izkaznice 20 EUR
Veljavnost članske izkaznice je leto dni od nakupa; izkaznica ni prenosljiva.

M.U.G. Trio

12. okt. 2021 20:00
12. okt. 2021 20:00
Več terminov

12,00 EUR

8,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI