7. jun. 20:00

Praška filharmonija PKF

Dirigent: Emmanuel Villaume

Solist: George Li, klavir

Program:
Bedřich Smetana, Vltava, iz cikla simfoničnih pesnitev Moja domovina 
Sergej Rahmaninov, Koncert za klavir in orkester št. 2 v c-molu, op. 18
*
Antonín Dvořák, Simfonija št. 9 v e-molu, op. 95, B.178, »Iz novega sveta«


Praška filharmonija PKF, ambasadorka češke kulture in pionirka inovativne izobraževalne glasbene dejavnosti na Češkem, se lahko pohvali – mladim trem desetletjem navkljub – z zavidljivo zbirko (več kot devetdesetih zgoščenk) tudi večkrat nagrajenih zvočnih posnetkov, ustvarjenih z imenitnimi založniškimi imeni, kot so Deutsche Grammophon, Decca, Warner Classics, Sony Classical. Ustanovljena pod okriljem legendarnega Jiříja Bělohlávka od leta 2016 niza nove mednarodne uspehe pod taktirko Emmanuela Villauma, tudi glasbenega direktorja Opere Dallas, svoj čas pa umetniškega vodje in glavnega dirigenta Slovenske filharmonije. 

Čeprav znan po repertoarni nekonvencionalnosti, se maestro v Ljubljano vrača s preverjenim programom, posvečenim velikanoma češke glasbene romantike: 200-letnici rojstva Bedřicha Smetane in 120-letnici smrti Antonína Dvořáka. V osrčju sporeda pa pianistična poslastica razkošnih melodij in rapsodične čustvenosti v interpretaciji enega najbolj vročih imen med novinci, Georgea Lija, dobitnika srebrne medalje na prestižnem tekmovanju Čajkovskega (2015).


 

Praška filharmonija PKF

7. jun. 20:00
Več terminov

32,00 | 44,00 | 54,00 | 60,00 EUR

25,00 | 38,00 | 46,00 | 56,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence

Koncert z odmorom predvidoma traja dve uri.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI