Pretekli dogodek
30. avg. 2021 19:30

S. McNeff: Onkraj vrta (Beyond The Garden)

Komorna opera

Onkraj vrta je komorna opera priznanega britanskega skladatelja Stephena McNeffa na libreto Aoife Mannix, ki je v Sloveniji septembra 2020 doživela krstno izvedbo.

Zgodbo libreta navdihuje odnos med Almo Mahler in njeno hčerko Manon Gropius, ki je umrla pri osemnajstih letih. Razmerje med likoma je zapleteno, sega od toplo intimnega do hladno formalnega. Starejša ženska ostaja nespremenjena, imigrantka, zaprta v svoje stanovanje sredi šestdesetih let 20. stoletja v New Yorku, medtem ko se zdi, da druga ženska postaja vse mlajša. Zgodba se vrača do velike noči 1934 in se skorajda razblini v spomin. Si je starejša ženska navzočnost mlajše ves čas le domišljala ...?

Teme raziskujejo spomin, izgubo in obžalovanje. Kako svojo preteklost oblikujemo tako, da ustreza naši življenjski pripovedi, in kaj če obstaja sila, ki nas prisili, da se soočimo z drugo resnico? Opera obravnava odnose med starejšimi in mlajšimi ljudmi, starši in otroki, materami in hčerkami, obenem pa tudi temo, kako se spopadati z veliko izgubo.

Ob poglobljeni naravi dela operna pripoved spreminja tempo med sedmimi prizori in ponuja priložnosti za različne pevske sloge, od solistične introspektive do precej ekstrovertiranih scen.

S. McNeff: Onkraj vrta (Beyond The Garden)

30. avg. 2021 19:30
30. avg. 2021 19:30
Več terminov

12,00 EUR

9,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

Glasba: Stephen McNeff
Libreto: Aoife Mannix
Pevski solistki: Susan Bickley Ottilia; Katja Konvalinka Klara
Glasbeno vodstvo: Simon Dvoršak

 

Režija, scenografija: Rocc
Kostumografija: Belinda Radulović
Glasbeniki: Nejc Avbelj, violina; Miha Firšt, kontrabas; Urška Rihtaršič, harfa; Andrej Zupan, klarinet; Petra Vidmar/Vito Opeka, tolkala

 

Koprodukcija: Slovensko komorno glasbeno gledališče, Opera Povera (Češka), Cankarjev dom Ljubljana

Trajanje: 70 minut

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI