2. jul. 2021 21:00

Otvoritev: Črn, črn smeh

Za odrasle

Zaradi nepredvidljivih vremenskih razmer bodo vsi dogodki 24. Pripovedovalskega festivala prestavljeni v Klub Cankarjevega doma.

Nakup vstopnic na www.cd-cc.si ali uro pred predstavo v Mali galeriji.
Črn, črn smeh

Mogoče,
reče mama, mogoče pa se jim ni sanjalo,
mogoče, in položi kronico v skrinjo,
na tisto malo preje, kar je še ima,
mogoče pa bo zjutraj res vsega dovolj,
mogoče.


Bela kača s kronico, Ana Svetel


Šest pesnic in pesnikov smo prosili, da po znanem motivu iz slovenskih ljudskih pravljic napišejo pesem, song. In šest glasbenic in glasbenikov, da jim dajo koncertno obliko. Koncertu se s Pravičniško pesmico pridružuje otroški zbor pod vodstvom Tomaža Groma. Avtorji pesmi: Primož Čučnik, Veronika Dintinjana, Andrej Fon, Anja Novak, Janez Ramoveš. Glasba in vokal: Tomaž Grom, Andrej Fon, Ana Kravanja, Anja Novak, Tea Vidmar, Janez Škof, Ana Svetel; Produkcija: Cankarjev dom in Zavod Homo Narrans

Pravičniška pesmica je nastala v okviru projekta Šift: Za vsako rit raste šiba. Zamisel in koncept: Loup Abramovici, zapisane misli za pesem: Jad, Majdal , Rand  in Wasim Abdulmonaem, Ava in Bela Abramovici Reba, Mila Bezjak Stegnar, Kajetan Pertot Weis, pesem na podlagi zapisanih misli: Primož Čučnik. Produkcija: Via negativa, zavod Sploh.
Ob koncertu bo izšla pesmarica Črn, črn smeh s šestimi za ta večer nastalimi pesmimi pesnic in pesnikov, ki jo bomo kot prvo v knjižni zbirki Homo Narrans podarili vsem obiskovalcem dogodka.

Kupljene vstopnice za v letu 2020 odpadle prireditve NE veljajo za termine Pripovedovalskega festivala 2021. Za povrnitev kupnine in dodatne informacije pišite na: vstopnice@cd-cc.si.

V primeru slabega vremena vas bomo na dan dogodka do 14. ure oz. za dopoldanski dogodek do 7.30 ure,  na spletni strani CD ter na družbenih omrežjih CD (FB, TW, IG) obvestili, če bo prireditev v Linhartovi dvorani.
 

Otvoritev: Črn, črn smeh

2. jul. 2021 21:00
2. jul. 2021 21:00
Več terminov

9,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Produkcija: Zavod Homo Narrans, Cankarjev dom

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI