31. jan. 16:30

Pogledi na umetnost Draga Jančarja

Mednarodni simpozij

Drago Jančar je eden najbolj uveljavljenih slovenskih pisateljev, čigar dela so prevedena v več kot dvajset jezikov, kresnikov rekorder, prejemnik številnih drugih domačih in uglednih tujih nagrad, pa tudi eden najprodornejših družbenokritičnih premišljevalcev pri nas. O njegovem delu in ustvarjalnosti bodo spregovorili Jančarjevi uredniki, prevajalci in prijatelji.

Dogodek, ki ga bo povezovala Ksenija Horvat, se bo zaključil z večernim pogovorom Draga Jančarja in srbskega avtorja Aleksandra Gatalice.

Svoje poglede na umetnost Draga Jančarja bodo podali: Janez Pipan (režiser gledališke priredbe romana To noč sem jo videl), dr. Mateja Pezdirc Bartol (literarna zgodovinarka in redna profesorica za slovensko književnost na FF UL), dr. Gašper Troha (literarni teoretik in kritik, predavatelj na FF UL), Daniela Kocmut (prevajalka v nemščino), Andrée Lück-Gaye (prevajalka v francoščino), Jagna Pogačnik (prevajalka v hrvaščino) in Gojko Božović (avtor in urednik).

Pogledi na umetnost Draga Jančarja

31. jan. 16:30
Več terminov

V sodelovanju z Beletrino.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI