Pretekli dogodek
17. sep - 18. sep 2022

MineralFest 2022 - Sejem mineralov, fosilov in nakita

Prireja: Conventio d.o.o.

Na letošnjem Mineralfestu, pod naslovom Sol - belo zlato, bo med drugim potekala izjemno zanimiva delavnica brušenja plemenitih kamnov, udeležili pa se boste lahko tudi delavnice izdelovanja nakita iz žice. 

Razstavljavci iz Slovenije in tujine so pripravili bogato, raznoliko in edinstveno ponudbo mineralov, fosilov in nakita.

Delavnica: Brušenje plemenitih kamnov
Višja strokovna šola iz Sežane se predstavlja s prikazom brušenja plemenitih kamnov v obliko kabošonov. To je polkrogelna oblika primerna za brušenje prosojnih in neprozornih plemenitih kamnov, pri katerih želimo poudariti barvo v volumnu svetlobe.

Razstava: Sol - belo zlato
Razstavo prireja Prirodoslovni muzej Slovenije.

Delavnica izdelovanja nakita
Zlatarska šola Mengeš vam bo pomagala v repertoar ročnih spretnosti dodati še kakšno.
 

 

 

MineralFest 2022 - Sejem mineralov, fosilov in nakita

17. sep - 18. sep 2022
Več terminov

6,50 EUR

5,00 I 4,00 (dijaki, študentje, upokojenci) I 3,00 (osnovnošolci) I 12,00 (družine 2+2) I Od 17. sept. : 6,50 I 5,50 (dijaki, študentje, upokojenci) I 4,00 (osnovnošolci) I 15,00 (družine 2+2)

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI