1. jun. 19:30

Drevo življenja

75. letni koncert FS ŽKUD Tine Rožanc
Prireja: Folklorna skupina Železničarskega kulturno umetniškega društva Tine Rožanc

Folklorna skupina Železničarskega kulturno umetniškega društva Tine Rožanc v letošnjem letu praznuje svojo petinsedemdeseto obletnico nadvse uspešnega delovanja na področju folklorne dejavnosti. 

Tokratna predstava odkriva vlogo posameznika v družbi in skupnosti. Kakšen vpliv ima vsak posameznik na skupnost in kako lahko spremeni življenje v skupnosti sta osnovni vprašanji, ki gradita koncert, ki je sicer zavit v tančico slovanske mitologije. V le to so umeščeni slovanski bogovi, ki se pojavljajo na širše slovanskem področju v različnih časovnih obdobjih. Tako lahko v predstavi zasledimo različne slovanske bogove, ki so skupaj spleteni v skupnost, katere bit predstavlja njihovo bivališče - drevo.

Zgodba nas vodi od razdora pod krošnjami, kjer prepir med bogovi zakrivi propad drevesa, do ponovnega rojstva le tega. Preko cikličnosti rojsta in smrti se bogovi zavedo, da brez vsakega posameznika in njegovega poslanstva življenje ni možno.

Osrednji snovalci predstave so mladi slovenski koreografi, glasbeniki in kostumografi, ki so predstavo pripravili pod umetniškim vodstvom Nine Mažgon Müller, Nejca Panjana in Gašperja Tomana.

Po lanski, izjemno odmevni predstavi z naslovom Ljubljanski zvon, letošnje leto člani Folklorne skupine Tine Rožanc iščejo pot naprej, v iskanju širšega plesnega izraza,  ustvarjanju novega, (po)ustvarjanju kulturne dediščine in obenem poklonu dolgoletnemu delu vseh dosedanjih generacij Folklorne skupine Tine Rožanc.Celovečerna predstava bo na odru povezala več kot 100 nastopajočih. Na odru se bodo tako predstavile tri generacije plesalcev Folklorne skupine Tine Rožanc ter njihove raznolike glasbene zasedbe.

Drevo življenja

1. jun. 19:30
Več terminov

13,00 | 15,00 | 18,00 | 21,00 EUR

10,00 EUR *

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI