23. okt. 2021 20:00

Rock The Opera

Originalna izvedba Friedemanna Riehleja, edina registrirana v EU: nepozabne rockovske klasike v izvedbi simfoničnega orkestra z rock bendom: Pink Floyd, Queen, AC/DC, Led Zeppelin, Deep Purple, U2 ... finalistka šova The Voice UK in vodja skupine Whitesnake
Prireja: Music Time d.o.o.

Koncert Rock the Opera vas bo popeljal v zlato dobo rocka, z energijo izvirnih aranžmajev v izvedbi z bendom okrepljenega simfoničnega orkestra in izpiljenimi glasovi Dina Jelušića, ki je od nedavnega tudi prvi glas legendarne skupine Whitesnake, priljubljene češke pevke Markete Pouličkove - Maky in finalistke šova The Voice UK, Leanne Jarvis.

Rock the Opera temelji na uspešnicah skupin Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Led Zeppelin, AC/DC, Rainbow, U2 in drugih velikanov rocka. Najnovejša tehnologija zvoka, osupljivi aranžmaji ter vrhunski glasbeniki iz klasičnega in rockovskega sveta vas bodo ponesli na glasbeno popotovanje, kot ga še niste doživeli. Ob popolnem spoštovanju izvirnikov pa boste lahko uživali v veličastnih izvedbah, ki jih lahko pripravi le filharmonični orkester. 

Odkar je nemški dirigent in izvedenec za simfonični rock, Friedemann Riehle, s spektakularnim programom debitiral v Dunajski državni operi, je z energijo in orkestracijami, ki jih prinaša projekt Rock the Opera, osvojil že več kot sto priljubljenih koncertnih prizorišč. Šov prinaša enkratno izkušnjo, edinstveno izvedbo svetovnih uspešnic in spoj dveh glasbenih svetov: surove energije rocka in prefinjene klasične izvedbe Zagrebških filharmonikov.

Maestro Friedemann Riehle skrbi za osvežitve projekta v sodelovanju z več vrhunskimi orkestri (Simfonični orkester Giuseppe Verdi iz Milana, Atenski državni orkester, Praška filharmonija, Slovenska filharmonija, Sanktpeterburška filharmonija, Istanbulski državni simfonični orkester), v Cankarjevem domu pa bo 23. oktobra vodil Zagrebške filharmonike.

Rock The Opera

23. okt. 2021 20:00
23. okt. 2021 20:00
Več terminov

35,00 | 38,00 | 41,00 | 44,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI