22. sep. 2024 20:00

Tanec

Prireja: Predodrom d.o.o.

Makedonska etno skupina Tanec bo v Cankarjevem domu priredila pravi spektakel z zvoki tradicionalne makedonske glasbe, kombinirane s klasičnimi inštrumenti. Nastop v Ljubljani je del balkanske turneje makedonskega nacionalnega ansambla TANEC, ki nadaljuje dolgoletno povezavo s Slovenijo in slovenskim občinstvom

Tanec je po nizu svetovnih turnej in nastopih na več celinah postal globalna atrakcija, ki pritegne pozornost, kjer koli se pojavi. Melodije in ples ansambla so obkrožili Evropo, ZDA, Kanado in Avstralijo, celo odmevali na odru Carnegiejeve dvorane v New Yorku. Po večletnem premoru se zdaj vračajo pred slovensko občinstvo, da predstavijo najboljše iz zakladnice makedonskih melodij.

Ansambel Tanec svojo 75-letnico obstoja praznuje z veliko turnejo po Balkanu, na kateri bo s petjem, plesom in glasbo predstavil najboljše iz Makedonije. 

Ljubitelji balkanskega zvoka, zlasti pristnega tradicionalnega melosa, ki zaznamuje naše okolje, bodo ob nastopu ansambla TANEC izjemno uživali. Makedonska kulturna dediščina se bo ponovno predstavila v novi, drugačni, a enako spektakularni različici.

Ansambel TANEC je nastal marca 1949 in že 75 let predstavlja enega od stebrov makedonske tradicije in kulture. Ustanovljen je bil z namenom zbiranja in ohranjanja makedonskih tradicionalnih pesmi in plesov, ljudskih glasbil in noš ter – skozi ustrezni umetniški izraz – predstavljanje najdragocenejših danosti iz bogate zakladnice makedonskega naroda. V 75 letih delovanja je pustil velik pečat na makedonski kulturni sceni, ohranil je tradicionalne elemente, hkrati pa vpeljal nove izvajalce, soliste, orkestre in načine izvedbe.

 

 

Nakup vstopnic

Tanec

22. sep. 2024 20:00
22. sep. 2024 20:00
Več terminov

23,90 | 26,90 | 29,90 | 35,90 | 42,90 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI