24. apr. - 4. maj 2023

Za humano tehnologijo

Pregledna razstava končanih projektov mreže centrov raziskovalnih umetnosti RUK

Novomedijska razstava v sodelovanju s slovensko znanstveno, gospodarsko in izobraževalno sfero postavlja pred gledalca interaktivne projekte, implementirane v slovensko gospodarstvo, varstvo kulturne in naravne dediščine ter turizma. Predstavlja projekte, nastale v raziskovalno-produkcijskih laboratorijih KIBLA2LAB (Maribor), DDTlab (Trbovlje) in HEKA (Koper), ki delujejo na stičišču sodobnih umetniških praks in tehnologije ter vnašajo umetniško kreativnost v temeljne postulate sodobne družbe 21. stoletja.

Razstava vsebuje sodobne tehnologije (kibernetiko, robotiko, virtualno in razširjeno resničnost, holograme, bioumetnost) ter kreativne raziskave, ki skušajo novomedijske tehnologije vpeljati v sodobno družbo po načelu humanizacije tehnologije. 

RUK je mreža raziskovalnih centrov umetnosti in kulture na presečišču sodobnih tehnologij, znanosti in gospodarstva. V tem interdisciplinarnem vozlišču se razvijajo inovativni produkti in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti. Mreža centrov RUK je sestavljena modularno iz treh lokalno-regionalno-nacionalno-mednarodno umeščenih platform DDT, PiNA in KIBLA, ki kapilarno vpenjajo akterje iz svojih okolij, platform in mrež. V partnersko sodelovanje se uvrščajo znanstvene organizacije in institucije, podjetja, univerze in druge izobraževalne ustanove. 

 

Za humano tehnologijo

24. apr. - 4. maj 2023
Več terminov

Prosti vstop

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI