Pretekli dogodek
16. nov. 2022 - 5. nov. 2023

Pedagoški program ob razstavi

Za predšolske otroke in šolarje 1. triade


Čudovita spremenljivost narave (60 min) - delavnica
Ob osupljivih zgodbah dr. Florjana Umeka, zelo učenega znanstvenika, ljubitelja in zagovornika varovanja narave, bomo otrokom predstaviti njene lepote, skrivnosti in zanimivosti. Gradili bomo spoštovanje in občudovanje narave, kar je temelj za poznejše zahtevnejše naravovarstvene teme. Na ustvarjalnih delavnicah bomo iz naravnih materialov izdelovali prave male umetnine.  

Za šolarje 2. triade
Vse se spreminja - Vodstvo po razstavi (45 min.)
Ob ogledu interaktivne razstave se bomo posvetili predvsem temam, ki jih učenci v tem obdobju obravnavajo tudi pri pouku. Ob zanimivih in slikovitih predstavitvah bomo spoznavali, kakšen je bil nekoč naš planet, kako se spreminjajo kamnine, kako se je spreminjalo življenje, živa bitja pa so se prilagajala na spremembe. Ogledali si bomo tudi primere različnih odnosov med organizmi (prehranjevalni splet, razgradnja in kroženje snovi v naravi…). Seveda ne bomo mogli mimo vpliva človeka na okolje in naravo.
Vodstvo po razstavi z delavnico (60 minut) (PRIPOROČENO)
Nekoliko krajši ogled razstave bomo popestrili z zanimivimi interaktivnimi nalogami, ki bodo spodbujale razmišljanje, raziskovanje in iskanje rešitev z uporabo sodobnih tehnologij (pametnih telefonov) in drugih iger, ki spodbujajo aktivno učenje.
 

Za šolarje 3. triade in dijake, primerno tudi za 6. razred

V vrtincu sprememb - vodstvo po razstavi (45 min.)
Ob zanimivih dejstvih, interaktivnih predstavitvah in resničnih zgodbah o spremenljivosti našega planeta ter življenja na njem bodo učenci in dijaki spoznavali pomembne zakonitosti narave in dejstvo, da se na svetu vse spreminja. Posebej se bomo posvetili vplivu človeka na okolje in krizam, s katerimi se srečujemo danes. Iskali bomo odgovore na vprašanja, kot so: Zakaj človek tako korenito posega v okolje in ga spreminja? Kaj povzroča podnebne spremembe in kaj te prinašajo. Kako jih lahko ustavimo? Kaj je biodiverziteta, zakaj je pomembna? Zakaj se lahko takšen odnos do okolja in narave obrne proti nam samim? Predvsem pa bomo skušali poiskati rešitve, kako lahko z drugačnim ravnanjem poskrbimo za prihodnost naših zanamcev. 

Narava, naš najdragocenejši zaklad - vodstvo po razstavi z delavnico (60 minut) (PRIPOROČENO)
Po vodenju po interaktivni razstavi se bomo s pomočjo pametnih telefonov podali na lov za zakladom. Zaklad, ki ga bomo (po)iskali, je okolje in narava, ki bo nam in še mnogim prihodnjim generacijam omogočila kvalitetno življenje v sozvočju z naravo. A kako do njega? Napeto bo, tekmovalno in zabavno. In seveda poučno.

 

Cene vstopnic

Šolski obisk (10 ali več oseb):
Vstopnina: 3 EUR/osebo
Vodenje po razstavi: vstopnina + 20 EUR (doplačilo za vodenje)
Vodenje po razstavi z delavnico: 6 EUR/osebo 

Rezervacije terminov in dodatne informacije:
Cankarjev dom E kristina.jermancic@cd-cc.si; 01/2417/161

Pedagoški program ob razstavi

16. nov. 2022 - 5. nov. 2023
Več terminov

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI