Past event
7 Apr 2022 19:30

Simfonični Orkester RTV Slovenija - Kromatika 7

Dirigentka: Catherine Larsen Maguire

Solist: Jean Rondeau, čembalo

Program:
Emmanuel Chabrier, Pastoralna suita
Francis Poulenc, Concert champetre
*
Claude Debussy, prir. C. Matthews, Trije preludiji
Claude Debussy, Morje

Prihod pomladi bomo napovedali s sporedom, ki obuja podobe narave od prizorov zelenih in razcvetenih pašnikov do širnega in vedno nemirnega morja. Posegli smo po delih francoskih skladateljev 19. in 20. stoletja, saj je bila ravno francoska glasbena tradicija skozi stoletja morda najbolj nagnjena slikovitosti in ‘prevajanju’ prizorov narave v glasbeni jezik.

Pastoralni suiti romantika in občudovalca impresionističnih slikarjev Chabrierja bo sledil neobaročni, s humornimi, pa tudi lirično-melanholičnimi momenti prežet Poulencov čembalski koncert.

Svet impresionističnega slikarja zvočnih krajin Debussyja pa bomo odkrivali skozi priredbe njegovih klavirskih preludijev in priljubljene ‘simfonične skice’, združene v triptih z naslovom Morje.

Da bi razkazala bogastvo barvnih odtenkov, ki ga ima naš orkester, bo dirigentsko palico kot čopič vihtela britanska, v Berlinu delujoča dirigentka in nekdanja fagotistka berlinske Komične opere Catherine Larsen-Maguire (1971). V Poulencovem koncertu pa se nam bo na odru pridružil še mladi, a že svetovno znani čembalski virtuoz Jean Rondeau (1991), ki je komaj 20-leten zmagal na tekmovanju festivala Musica Antiqua v Brugesu.
 

Simfonični Orkester RTV Slovenija - Kromatika 7

7 Apr 2022 19:30
7 Apr 2022 19:30
Show more

8,00 | 11,00 | 15,00 | 19,00 EUR

5% popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Cookies   Production: ENKI