14. maj 20:00

Klavirski duo Gorišek Lazar – HEROES

Koncert ob dvajseti obletnici skupnega igranja

Skladbe: Philip Glass, David Bowie, Brian Eno, Milko Lazar

Bojan Gorišek, klavir; Milko Lazar, klavir

Program:
Philip Glass
Symphony No. 4 – »Heroes« 
na glasbo Davida Bowieja in Briana Ena
Priredba za dva klavirja Milko Lazar
Milko Lazar
Pret-a-porter Variations
za dva klavirja/for two pianos

Klavirski duo Gorišek Lazar deluje od leta 2004. V tem času sta njegova člana koncertirala po ZDA, Evropi in doma. Njun repertoar obsega dela za dva klavirja skladateljev Philipa Glassa, Mauricea Ravela, Erika Satieja in Milka Lazarja. Za koncert ob dvajseti obletnici skupnega delovanja sta pripravila ekskluzivno priredbo Symphony No. 4 – »Heroes« Philipa Glassa, ki jo je skladatelj ustvaril za simfonični orkester leta 1996 po znamenitem albumu Heroes Davida Bowieja in Briana Ena (1977) iz njunega berlinskega obdobja. Za dva klavirja jo je priredil Milko Lazar. To bo tudi svetovna premiera tega dela v izvedbi dveh klavirjev. Glassovo šeststavčno simfonično delo ima podnaslov Symphonic Ballet in je bilo prvotno ustvarjeno za balet Heroes ameriške koreografinje Twyle Tharp. Koncertno izvedbo je delo doživelo šele čez leta. 

Pret-a-porter Variations za dva klavirja je Milko Lazar ustvaril leta 2007 za balet Pret-a-porter koreografa Edwarda Cluga, ki je bil tudi njun prvi skupni projekt. Balet je bil premierno izveden leta 2008 v SNG Maribor, kjer je bila glasba za dva klavirja izvedena v živo. Tudi to delo je prvo koncertno izvedbo doživelo nekaj let pozneje.
 

Klavirski duo Gorišek Lazar – HEROES

14. maj 20:00
Več terminov

20,00 EUR

16,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI