Pretekli dogodek
31. dec. 2023 20:00

Martin Martian and the Universe

Večer uglasbenih ljubezenskih pisem na vesoljskem potovanju za konec leta

Martin Vogrič Dežman, glas, kitara; Sonia Melocco, kitara, spremljevalni glas; Klara Skaza, bas; Nina Virant, klaviature, vokal; Robert Rebolj, bobni

Martin Martian a.k.a. Martin Vogrič Dežman je Marsovec, ki si je začasno prebivališče uredil na Zemlji. Svoje življenje tu spretno lovi v besedila, v katerih se iskreno, na trenutke tudi hudomušno poigrava s spomini in slučajnostmi. Pop ritmi narekujejo splošno zvočno podobo, vendar se Martin v svojem vesolju žanrsko ne omejuje. V skladbe zaidejo melodije funka, elektronskih vložkov, v nekaterih glavno vlogo drži ukulele. Gravitacijska sila v Martinovem vesolju, ki ga drži prizemljenega, so Sonia Melocco (vokali, kitara, ukulele), Nina Virant (vokali,klaviature) Klara Skaza (bas kitara), Robert Rebolj (bobni).

Ustvarjalna glasbena pot Martina Vogriča Dežmana se je začela ob sodelovanju s Tomažem Maričem, producentom, s katerim sta naredila prvo skladbo. Nastale so Moje napake (Martin & Thomas March Collective), popevka tedna na Valu 202 v aprilu 2020 in najbrž najboljša pop pesem, ki je izšla v Sloveniji v tem letu. Sledilo je obdobje pisanja novih besedil in glasbe. Demo posnetki so pritegnili založbo Sonictribe, ki je z Martinom podpisala pogodbo o sodelovanju in načrtuje izid prvenca. Kot prvi single (sledilo jih bo še nekaj) ga napoveduje pesem Prav naivno, izdana febraurja 2021. Martin je za koncertno predstavitev svojega kantavtorskega opusa zbral odlično ekipo glasbenikov, da premierno izvedejo skladbe, ki jih bomo lahko slišali na prihajajočem albumu.

 

Martin Martian and the Universe

31. dec. 2023 20:00
31. dec. 2023 20:00
Več terminov

25,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI