Foto_www.freeimages.com
8. apr. 2019 18:00

Tjaša Kos: Samopodoba, psihološka čvrstost in življenje v globalizirani družbi

Krize so neizogibni del življenja. Pri njihovem uspešnem premagovanju nam pomaga osebnostna čvrstost, t. i. rezilientnost.

Rezilientnost predstavlja neke vrste psihološki imunski sistem. Ohranja nas v vrtincu življenjskih izzivov, hkrati pa nam pomaga graditi tudi pozitivno samopodobo. Slednja pa je temelj  za uspešno doseganje zastavljenih ciljev. 

 

O tem, zakaj je rezilientnost tako dobrodošla in kako nam pomaga graditi pozitivno samopodobo, ki je še posebno ključna v globalizirani družbi, kjer so migracije del vsakdanjika, se bomo pogovorili na praktičen, sproščen in življenjski način. 
 

Tjaša M. Kos je psihologijo doštudirala v Ljubljani, se izobraževala iz različnih psihoterapevtskih smeri in doktorirala na temo pozitivne psihologije na Dunaju. Danes dela v samostojni praksi s posamezniki, pari in skupinami. Pri svojem delu postavlja v ospredje človeka z njegovimi potenciali, viri in hrepenenji.

Ko je pri 24-tih oslepela, se ji je zrušil svet. Kljub temu je doštudirala, doktorirala, opravlja poklic, ki ga ljubi, je mama treh čudovitih otrok in se doživlja kot zelo srečno osebo.

Pozitivno psihologijo živi tako v profesionalnem, kot v osebnem življenju. Pozitivna psihologija jo je zaznamovala in obogatila. Želela bi del tega svojega navdušenja nad možnostmi, ki jih za boljše življenje odpira pozitivna psihologija, prenesti tudi med širši krog ljudi. 


 

Tjaša Kos: Samopodoba, psihološka čvrstost in življenje v globalizirani družbi

8. apr. 2019 18:00
8. apr. 2019 18:00
Več terminov

10 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI