28. maj 2023 20:00

Al Bano - prestavljeno na 26. september 2023

Ekskluziven koncert v živo
Prireja: Unico & Co. d.o.o.

Obveščamo vas, da je koncert Al Bana, ki je bil predviden v nedeljo, 28. maja 2023, prestavljen na nov termin in sicer torek, 26. septembra 2023, ob 20 uri.

Že kupljene vstopnice veljajo tudi za novi termin in jih ni potrebno menjati. Če vam novi termin ne ustreza, lahko od 29. maja do 13. junija vstopnice vrnete na prodajnem mestu, kjer ste nakup opravili (kupnina bo povrnjena) ali zamenjate za drugo prireditev. Za več informacij nam pišite na e-naslov vstopnice@cd-cc.si.

 

Albano Antonio Carrisi, bolj znan kot Al Bano, je tenorist, igralec in vinar. Njegov zavidljivi glasbeni uspeh, ki traja že več kot pol stoletja, ne pozna padcev. Svetovno prepoznavnost si je pridobil s štiriinpoloktavnim glasovnim razponom in prodal več kot 165 milijonov plošč.

Debitiral je leta 1966 kot pevec na Festivalu delle Rose in na televiziji. Zmagal je na italijanskem pevskem tekmovanju Disco per l'Estate, s pesmijo Pensando a te. Na svoji bogati poti je poleg solistično skoraj trideset let nastopal v duetu Al Bano & Romina Power, skupaj s takratno partnerico in požel velik uspeh. Med drugim sta zmagala tudi na Festivalu Sanremo s pesmijo Ci sarà.

Kot supergost je letos nastopil na festivalskem večeru svetovno znanega festivala Sanremo, ki si ga je ogledalo rekordno število gledalcev.

Al Bano bo v maju dopolnil 80 let in ob njegovem jubileju bo italijanska televizija RAI o njem posnela posebno oddajo. Je eden najprepoznavnejših glasbenikov Italije, poleg Andree Bocellija in Erosa Ramazzottija.

Danes je stalni gost na italijanskih televizijah in ima ogromno število oboževalcev po vsem svetu, ki pozorno spremljajo njegovo kariero. Njegove uspešnice, kot so Sharazan, Felicità, Libertà, Nel Sole in številne druge pesmi bo slišati tudi Gallusovi dvorani.

Al Bano - prestavljeno na 26. september 2023

28. maj 2023 20:00
28. maj 2023 20:00
Prestavjeno na septemeber
Več terminov

89,00 | 99,00 | 109,00 | 119,00 | 129,00 | 139,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI