29. sep. 20:00

The Dire Straits Experience

Koncert s Chrisom Whitom, članom skupine Dire Straits, in Terenceom Reisom
Prireja: Outbox agency

Minilo je več kot štirideset let, odkar so uvod pesmi Sultans of Swing prvič slišali na radijskih postajah po vsem svetu. Sčasoma smo spoznali odličnega kitarista in tekstopisca Marka Knopflerja in rodila se je glasbena šola: glasba skupine Dire Straits.

Zadnji koncert v regiji je bil februarja letos v Zagrebu, izpeljan je bil v rekordnem času, nastop pa je na noge spravil vso dvorano Lisinski od začetka do konca koncerta. Komentarji na družbenih omrežjih so bili spektakularni:

»Fantastičen nastop in fantastičen bend! Nisem pričakoval takšne kakovosti glasbenikov.«
»Terence Reis se je z dodatkom nečesa svojega izkazal kot odlična zamenjava za Marka Knopflerja.«
»Kakšen večer, kakšen bend! Navdušena sem in še pridem na vsak njihov koncert!«
»Izjemno!«

The Dire Straits Experience navdušuje svoje oboževalce z ekskluzivnim koncertom največjih uspešnic. Minilo je več kot 35 let, odkar so Dire Straits razpadli ter za seboj pustili številne legendarne skladbe in tiste, ki so nastale ob razcvetu rocka. Če kaj drugega, je njihov ugled s časom samo rasel. Z več kot sto dvajset milijoni prodanih albumov prodaja plošč še naprej raste, saj vse več mladih oboževalcev odkriva njihovo glasbo in se pridružuje svetovnim sledilcem skupine.

 V ozadju tega več kot tri desetletja dolgega premora – in z naraščajočo potrebo po ponovnem poslušanju enega najbolj dramatičnih glasbenih del v zgodovini rocka v živo – so člani Dire Straits, Alan Clark, Chris White in Phil Palmer, ustanovili The Straits za dobrodelni koncert v Kraljevi Albertovi dvorani leta 2011. Ko je Knopfler začel neverjetno uspešno samostojno pot, je Alan Clark prosil tekstopisca Terencea Reisa, da vodi skupino v Knopflerjevi odsotnosti. Do razpada The Straits tri leta in pol pozneje je skupina odigrala več kot štiristo koncertov v 35 državah po vsem svetu.

Chris White in Terence Reis sta bila povabljena, da izvedeta vrsto koncertov na Novi Zelandiji in v Avstraliji ter tako ponovno začneta delovati v zasedbi The Dire Straits Experience. Pridružila se jim je skupina, ki jo sestavljajo nekateri najboljši britanski glasbeniki. Sodelovali so z rock legendami, kot so Mark Knopfler, David Gilmour, Eric Clapton, Paul McCartney, Elton John, David Bowie, Mick Jagger, Tina Turner, Van Morrison, Tom Jones, Sheryl Crow in drugi.

Chris White, ki z Markom Knopflerjem sodeluje pri filmski glasbi od zgodnjih osemdesetih, se je skupini Dire Straits pridružil leta 1985 na rekordni svetovni turneji Brothers In Arms. To je vključevalo njihov nastop na Live Aidu in pozneje na koncertu ob 70. rojstnem dnevu Nelsona Mandele leta 1988. Igral je na zadnjem albumu Dire Strais, On Every Street, in se ponovno udeležil dveletne svetovne turneje, na kateri je izdal album v živo in DVD Na noč.

Slavna pesem Brothers in Arms o nesmiselnosti vojne ima močno protivojno sporočilo in je zaradi vojnega uničenja v svetu danes bolj aktualna kot kadarkoli prej. Vabimo vse ljubitelje lika in dela Dire Straits, da se nam pridružijo na tem praznovanju vrhunske glasbe.

 

The Dire Straits Experience

29. sep. 20:00
Več terminov

43,00 | 59,00 | 76,00 | 89,00 | 99,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI