12. sep. 20:00

PIAF! The Show

Prireja: L65 d.o.o.

Gallusova dvorana bo zadihala s francosko klasiko. Izvirna glasbena odrska zgodba, ki praznuje življenje Edith Piaf, je doživela že več kot tisoč ponovitev v kar petdesetih državah sveta, od leta 2015 pa je bilo prodanih že več kot milijon vstopnic.

Najlepši poklon, ki je kadarkoli nastal o uspešni zgodbi Edit Piaf.

Muzikal Piaf! The Show povabi na sprehod skozi življenje Edith Piaf, še preden je zanjo slišal ves svet. Glasbena predstava je v dveh 45-minutnih delih glasbeni zapis, ki ponudi melodije, ob katerih zajadramo med čarobne ulice Pariza, spregovorimo jezik romantikov, iz bližnje pekarne pa nas premami vonj po sveže pečenih rogljičkih. Glasbena zgodba o temperamentni francoski ikoni je podprta z izvirno scenografijo, projekcijami in številnimi še neobjavljenimi fotografijami tako imenovane dobe Piaf.

Uprizoritev so celo najbližji prijatelji francoske ikone, kot so Germaine Ricord, Ginou Richer ter seveda Charles Dumont in Charles Aznavour, ovekovečili kot »najlepši poklon, ki je kadarkoli nastal o uspehu Edit Piaf«. Želja režiserja in osrednjega ustvarjalca muzikala, Gila Marshala, je k ustvarjanju šova vodila težnja, da je "v očeh mednarodnega občinstva Francija Pariz, Pariz je Montmartre in Montmartre je Edit Piaf. Bohemski način življenja, melos in občutke, ki jih iščejo turisti z vsega sveta v Parizu, želim pripeljati k njim domov«.

Nathalie Lermitte ponovno oživi legendarno Edith Piaf.

V glavni vlogi »pariškega slavčka« oziroma Edith Piaf blesti Francozinja Nathalie Lermitte. Občinstvu po vsem svetu zleze pod kožo z glasom in odrskim nastopom. Pevka, ki jo pojavljanje na odru spremlja od zgodnjega otroštva, ko je pri šestih letih nastopila v očetovi rock zasedbi, je na svoj osemnajsti rojstni dan izdala prvi album Tu es tout ce que j'aime, prodan v nakladi skoraj pol milijona izvodov. 1989 je bilo leto, ko je naredila prve korake v glasbeno komedijo. Blestela je po različnih gledališčih v Parizu, velikokrat se je na odru znašla kot Edith Piaf. Leta 2018 je njen glas zazvenel po svetu, saj je prevzela glavno vlogo spektakla Piaf! The show. Že leto zatem je bila produkcija uprizorjena tudi na Broadwayu, nato pa se je stoječe navdušenje poneslo po širnem svetu, vse od Kanade, Avstralije, ZDA, Dubaja, Evrope in Južne Amerike.

PIAF! The Show

12. sep. 20:00
Več terminov

34,00 | 40,00 | 46,00 | 52,00 | 60,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI