18. dec. 2021 20:30

Ima neka tajna veza – Made in Sarajevo (Neka tajna zveza) - prireditev drugega organizatorja

Premierno – glasbeni spektakel
Prireja: Music Time d.o.o.


Veseli smo, ker Cankarjev dom tudi v zaostrenih epidemioloških razmerah ostaja odprt, in trudili se bomo, da bomo zagotavljali varen obisk.

Prosimo vas, da pri vhodih v Cankarjev dom pokažete ustrezno potrdilo o izpolnjevanju pogoja PCT ter osebni dokument (dokazila niso potrebna za mlajše od 12 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oz. skrbniki).

V Cankarjevem domu je za ogled prireditev obvezna pravilna uporaba (pokriti nos in usta) kirurške ali maske ffp2. Z masko iz blaga zaščita obraza ni ustrezna. 

****
 

Cankarjev dom bo 18. decembra ob 20.30, le dan po krstni izvedbi v zagrebški dvorani Vatroslava Lisinskega, gostil nov regionalni glasbeni spektakel z Zagrebškimi filharmoniki in priznanimi pevci IMA NEKA TAJNA VEZA – MADE IN SARAJEVO. 

V projektu idejnega vodje in producenta Tomislava Kašljevića boste lahko uživali ob hitih sarajevskih pop in rock legend, v novih aranžmajih za simfonični orkester. Na programu bodo YU pop in rock klasike, kot so Gori vatra, Da sam ja netko, Ima neka tajna veza, Sarajevo ljubavi moja, Sve će to mila moja ..., Lejla, Denny, Sanjam, Plima, Good Bye Teens, Dirlija, Zenica Blues, Sve smo mogli mi in Jel Sarajevo gdje nekad bilo, ki vas bodo popeljale v čase, ko je bilo Sarajevo regionalni glasbeni center, radijski eter in koncertne dvorane pa so polnili bendi, kot so Merlin, Bijelo dugme, Indexi, Plavi orkestar, Crvena jabuka, Zdravko Čolić, Hari Mata Hari, Kemal Monteno, Vajta, Zabranjeno pušenje, Jadranka Stojaković, Teška industrija in Valentino.

Aranžmaje klasik so prav ob tej priložnosti za ritemsko sekcijo in simfonični orkester prilagodili nagrajevani avtorji Ranko Rihtman, Nikša Bratoš in Josip Cvitanović, kot pevci pa bodo nastopili Maya Sar, Aida Mušanović-Arsić, Nermin Puškar, Ivan Jelić in Adi Šoše.

Maya Sar je priznana kantavtorica, ki je s pesmijo Korake ti znam Bosno in Hercegovino zastopala na Evrosongu 2012. Aido Mušanović-Arsić je kot pianistko in pevko širša javnost spoznala, ko je med pandemijo na družabnih omrežjih navdušila s svojo izvedbo hita The Show Must Go On skupine Queen. Nermin Puškar je priznan bosansko-hercegovski rock pevec in skladatelj, ki je uspešno pot začel v skupini Krug, kot avtor pa veliko sodeluje tudi z več slovenskimi glasbeniki. Ivan Jelić se pogosto pojavlja v velikih projektih, gostovanjih in sodelovanjih, Adi Šoše pa se je na sceno prebil s priljubljeno oddajo A strana na HRT.

Zagrebške filharmonike bosta vodila dirigenta Ranko Rihtman in Josip Cvitanović, kot producenta pa projekt podpisujeta Nikša Bratoš in Tomislav Kašljević.
 

Ima neka tajna veza – Made in Sarajevo (Neka tajna zveza) - prireditev drugega organizatorja

18. dec. 2021 20:30
18. dec. 2021 20:30
Več terminov

33,00 | 36,00 | 39,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI